Gastronómia ako zážitok
Gastronómia, podobne ako iné podnikateľské činnosti, podlieha rôznym vplyvom a prispôsobuje sa meniacim požiadavkám hostí. Gastronomické zariadenie už nie je len miesto, kde si možno uhasiť smäd alebo zahnať hlad, ale priestor na príjemný zážitok. Stáva sa „javiskom“, na ktorom sa „inscenuje“ zážitok a čoraz častejšie je do neho priamo zapojený aj hosť.
Zážitok hosťa ovplyvňuje množstvo faktorov – interiér, kombinácie rôznych chutí a vôní, vhodné snúbenie jedál a nápojov, hudobná produkcia, pozorovanie práce kuchárov pri príprave jedál, zapojenie hostí do prípravy jedál či možnosť voľby surovín hosťom na prípravu jedla. Dochádza pritom k prelínaniu rôznych typov a foriem gastronomických zariadení a rôznych konceptov, ktoré zážitková gastronómia ponúka …
Náhľad fotografií zo zložky Gastro